پست ها

استایل وینتیج چیست | همه چیز درباره استایل Vintage

وینتیج

ممکن است شما هم این روز ها در باره استایل وینتیج شنیده باشید. اما این استایل چیست و چرا ترند شده است؟ این سبک استایل در برخی نظرات ممکن است همان استایل کلاسیک دانسته شود اما قطعا تفاوت هایی دارد که باعث تمایز آن با دیگر استایل ها و همچنین استایل کلاسیک می شود. استایل وینتیج چیست؟ از کجا سرچشمه می گیرد؟ و چطور می توان این استایل را ساخت؟ ممکن است این سوال ها به ذهن شما هم رسیده باشد. اما پاسخ این سوالات سخت نیست با جامه سرا همراه شوید تا به این سوالات پاسخ دهیم.

استایل وینتیج (Vintage) چیست ؟

قبل از اینکه بگوییم استایل وینتیج چیست و چه معیارهایی دارد، باید بدانید که کلمه‌ی Vintage یک استاندارد صنعتی است که برای معرفی محصولات ساخته شده بین 20 الی 100 سال قبل استفاده می‌شود. البته اگر قدمت محصول بیش از 100 سال باشد به آن «عتیقه» (Antique) می‌گویند و دیگر در استایل وینتج طبقه بندی نمی شود. بعد از آشنایی با مفهوم لغوی وینتج، باید بدانید که سبک لباس وینتیج در واقع تقلیدی از دوره‌ی کلاسیک با سلیقه‌ی مدرن در طراحی لباس است.

برای مثال اگر شما یک عینک طراحی و تولید شده در سال 1970 میلادی را از مغازه‌ای خریداری کنید، در واقع صاحب یک عینک وینتیج شده‌اید، حالا آن عینک می‌تواند نو باشد یا دست دوم (که معمولاً دست دوم است)، مهم این است که از گذشته آمده، ظاهری قدیمی دارد و تولیدش به بیش از بیست سال پیش باز می‌گردد، اگر شما این عینک ساخت قدیم یا مورد استفاده در قدیم را با لباس‌های کاملاً امروزیتان ست کنید، در نتیجه قسمتی از لباس شما وینتیج است.

 

استایل وینتیج چیست

 

حالا فرض کنید می‌خواهید یک تیپ کاملاً قدیمی درست کنید اما لباس‌هایی که در اختیارتان است برای دوره های مختلف هستند، عینک دهه 70، پیراهن پدر بزرگ یا مادربزرگتان در گنجه تولید دهه 50، شلوارتان در دهه 90 و کفشتان در دهه 60 تولید شده است، هیچ اشکالی ندارد اگر شما تمام این‌ها را با هم ست کنید، حالا یک دست لباس وینتیج پوشیده‌اید که در ادوار مختلف تولید شده‌ند؛ در پوشیدن لباس‌های وینتیج این یک کار رایج محسوب می‌شود، ممکن است یک بافت دهه 90 را با سنجاق سینه‌ای که در دهه 30 مد بوده‌ست کنند.

البته باید بدانید که در حال حاضر، استایل وینتیج دیگر معنای گذشته را ندارد. یعنی به هیچ عنوان سبک وینتیج به معنی پوشیدن لباس‌های قدیمی و کهنه نیست. بلکه اکنون این سبک به این صورت است که از لحاظ نوع و مدل لباس، قدیمی به نظر می‌رسد اما کاملاً نو و سالم است. یا لباسی قدیمی است که کاملا نونوار و قابل استفاده شده است.

اما باورتان بشود یا نه استفاده از Vintage از قدیم رایج بوده است و توجه به لباس‌های دهه‌های قبل یک کشف جدید نیست و ارتباطی به دوران ما ندارد، این ایده درواقع در جنگ جهانی اول برای استفاده‌­ی دوباره از لباس­ها، به علت کمبود پارچه در آن زمان شکل گرفت.

تاریخچه استایل وینتیج

لباس‌های وینتیج می‌توانند در هر جمعی شما را از دیگران متمایز کند. فلسفه‌ی سبک وینتیج در واقع ایجاد تعادل و ظرافت بین مدهای قدیمی و مدرن است. به زبان ساده‌تر باید بگوئیم که استایل وینتیج در واقع تفسیر و بازآفرینی دوباره‌ی سبک‌های قدیمی با استفاده از مد و سلیقه‌ی مدرن است.

 

تاریخچه وینتیج

 

قبل از افزایش محصولات صنعتی، ساخت بیشتر اقلام پوشیدنی با کارِ دستی سخت صورت می‌گرفت. لباس­های پوشیده شده توسط کشاورزان و کارگران بیشتر جنبه­ ی کاربردی داشتند تا مد روز؛ به همین جهت برای افزایش طول عمر لباس، در صورت پارگی، گاهی با چندین لایه وصله تعمیر می­ شدند. و همینطور لباس‌های دست دوم در صورت داشتن شرایط مناسب برای یک صاحب جدید اصلاح می ­شدند. اگر برای تعمیر خیلی پاره و غیر قابل استفاده بودند، آن را رشته رشته می­کردند تا از بافتش برای روانداز یا فرشی کهنه دوباره استفاده کنند؛ گاهی نیز به عنوان دستمال برای نظافت یا گردگیری استفاده می ­شدند.

 

طی جنگ جهانی اول، آمریکا یک کمپین حفاظت از منابع طبیعی به راه انداخت با شعارهایی همچون “اقتصاد را مد روز کنید، شاید اجباری شود.” یک نتیجه­‌ی این کمپین کاهش تقریبی 10 درصدی تولیدات زباله در زمان جنگ بود؛ از طرفی تولید مداوم و روز افزون پوشاک جدید نیاز به ساخت مزارع پنبه، دام پروری، و کارخانه‌های ریسندگی را افزایش می‌داد و انباشت لباس‌های دور ریختنی موجب تهدید منابع طبیعی و تولید آلاینده شده بود.

همچنین جریان مردمی مد نیاز داشت که با یک روند ادامه دار محصولات را با چیزهای جدید و تازه جایگزین کند. بخشی از این روند که نگاه‌ها را به سمت لباس‌های گذشته معطوف کرد مربوط به افزایش استفاده از لباس­های وینتج توسط مدل­های برتر و افراد مشهور بود که در اواسط قرن بیستم در تلویزیون و فیلم استفاده می‌شدند.

 

تاریخچه استایل وینتیج

 

به همین خاطر از یک طرف کمبود پارچه، علاقه‌ای طغیان کننده در مورد پایداری محیط زیستی که مفهوم آن استفاده­ ی دوباره، بازیافت و تعمیر به جای دور انداختن اشیا بود و از طرف دیگر نیاز عمومی به مد و نفوذ تلویزیون در بین مردم باعث علاقه عمومی به “استایل وینتیج” شد.

امروزه پوشش وینتج شامل انتخاب زیورآلات، ترکیب تن­پوش های وینتج با ظاهرهای جدید و ساخت ترکیبی از استایل ها در دوره­ های مختلف می­ شود. لباس‌های وینتج معمولا با قیمت پایین با نام برندهای بسیار معروف به فروش می­رسند. لباس های وینتج می­ توانند در شهرها، بوتیک­ ها یا خیریه ­های محلی، یا بر روی اینترنت یافت شوند.

نحوه ست کردن استایل وینتیج

حالا که درباره این استایل و تاریخچه آن اطلاعاتی کسب کردیم، نوبت آن رسیده تا بدانیم چطور این استایل را ست کنیم و خود را یک فرد خوشپوش نشان دهیم. اگر شما هم علاقه مند به سبک پوشش هستید، باید بگویم قوانین بسیار ساده ای برای ست کردن این استایل وجود دارد. با جامه سرا همراه شوید تا این قوانین را بررسی کنیم.

 

ست کردن استایل وینتیج

 

روی قطعات جاودانه سرمایه گذاری کنید

روی قطعات جاودانه سرمایه گذاری کنید. یعنی بیخیال ترند روز شوید. تکه هایی که بعد از گذر یک مدت کوتاه از مد نمی افتند (مثلا سرمایه گذاری برای شلوار های جین پاره ایده جالبی برای این سبک نیست). شما می توانید این قطعات و تکه های لباس را برای همیشه و با همه استایل های کلاسیک ست کنید. به یاد داشته باشید که هنگام جستجوی لباس های منحصر به فرد، پایه ای از ملزومات جاودانه بسازید. مردان ممکن است لوازم اصلی متفاوتی داشته باشند، از شلوار های پارچه ای و پیراهن آکسفورد گرفته تا شلوار جین تنگ با یک تی شرت.

هر طور که می‌خواهید لباس بپوشید، سبک‌های اساسی را که برایتان مهم هستند تعیین کنید و شروع به ساخت کمد لباس خود کنید – چه همه چیز نو باشد یا دست دوم، کاملاً به شما بستگی دارد.

جین به سبک وینتیج

 

شلوار جین وینتیج

 

شلوار جین در طی سال ها به یکی از پایه های اصلی دنیای مد و پوشاک تبدیل شده است و بعید نیست که پای این قطعه به استایل وینتیج هم باز شده باشد. جین‌های قدیمی در سال‌های اخیر به یکی از لوازم اصلی مد تبدیل شده‌اند و جای تعجب نیست که چرا. این سبک به دلیل داشتن رنگ های منحصر به فرد و تناسب های جذاب، برای ایجاد ظاهری جذاب عالی است. چه شلوار جین روشن را انتخاب کنید و چه با رنگ های تیره، این شلوار جین به خوبی شما را نشان می دهد. اگر به دنبال شلوار جین ایده‌آل هستید، به برند های Levi’s یا Lee نگاه کنید: دو برند با طرح‌های جین قدیمی که برای استایل وینتیج عالی هستند.

استفاده از اکسسوری به سبک وینتیج

هیچ استایلی بدون استفاده از اکسسوری مناسب تکمیل نمی شود. استایل وینتیج هم از این قضیه مستثنی نیست.

ساعت مچی یکی از اکسسوری های مهم مردانه است که انتخاب درست آن سطح استایل شما را بالا می برد. در این سبک استایل، اگر ساعت یادگاری از پدربزرگ خود دارید حتما بدردتان می خورد. یا استفاده از طرح های قدیمی ساعت می تواند ظاهری کلاسیک و جذاب به استایلتان اضافه کند.

استفاده از کلاه های تخت با یک رنگ خنثی مثل خاکستری می تواند استایل شما را به دهه 20 میلادی ببرد. این مدل کلاه ممکن است شما را یاد سریال پیکی بلایندرز بیاندازد. اما استایل آن ها هم در دوره ی مدرن، می تواند از جذابیت بالایی برخوردار باشد. تعریف استایل وینتیج را از یاد نبرید!

به جای استفاده از کمربند، از ساسبند استفاده کنید! ترکیب پیراهن سفید و ساسبند مشکی یک ترکیب جاودانه است. با این ترکیب ساده همه را محو استایل خود کنید.

 

اکسسوری وینتیج

 

نکات مهم برای ست کردن استایل وینتیج:

  • استفاده از رنگ‌های گرم (کرم، زرد، قرمز، نارنجی، …) در این سبک و استایل بسیار رایج است.
  • در استایل وینتیج نوجوانان بیشتر از دستمال سر، هدبند و کلاه استفاده می‌کنند.
  • تعداد لایه‌های لباس در این سبک بسیار زیاد است. به همین دلیل در این سبک بیشتر از پارچه‌های ظریف و بافت‌های ریز استفاده می‌شود.
  • کیف و کفش‌های این استایل بیشتر کفش‌های پاشنه بلند و پاپیون‌دار و کیف‌های کوچک و دستی است.
  • استایل وینتیج مردانه بیشتر با کفش‌های پاشنه تخت و دورنگ سفید مشکی معنا پیدا می‌کند.
  • لباس‌های گل گلی، خال‌خالی، و پارچه‌های طرح‌دار و ریزنقش، انتخاب‌های مناسبی برای استایل وینتیج زنانه است.
  • لباس‌ها و دامن‌های چین‌دار و پلیسه از دیگر ویژگی‌های این سبک است.
  • دامن‌های کلوش و چین‌دار با قد متوسط، راسته و بلند از ویژگی‌های استایل وینتیج زنانه است.
  • استفاده از کیف و کفش چرم هم در این استایل وینتیج مردانه بسیار مرسوم است.
  • اکثر پارچه‌هایی که در این سبک استفاده می‌شود طرح‌دار هستند.
  • لباس‌های کلاسیک و قدیمی به‌عنوان اصلی‌ترین نماد سبک وینتیج مردانه و زنانه شناخته می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *