حتما نباید لباس هایی که دیگر اندازه ما نیست را دور بیاندازیم مخصوصا اگر برای ما بزرگ شده باشند شما می توانید به روش هایی برای کوچک کردن لباس خود اقدام کنید. ممکن است لباس شما بر اثر شستشوی نادرست کمی تغییر سایز بدهد و بزرگتر شود یا حتی ممکن است خود شما لاغر تر شده باشید و سایز لباستان کمی بزرگ تر شده باشد. اگر همچین اتفاقی برایشما افتاده هیچ نگرانی وجود ندارد با چند ترفند ساده می توانید سایز لباس خود را کوچک تر کرده و دوباره از پوشیدن آن لذت ببرید فقط کافی است تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
کوچک کردن لباس به روش آب رفتن لباس، اتفاقی آشنا
گاهی اوقات ما بدون توجه به جنس پارچه، برچسب روی آن و بررسی دمای مناسب برای شستن لباس خود، آن را شستشو می کنیم و در پایان شستشو، با صحنه ای غافلگیر کننده رو به رو می شویم. در واقع آب رفتن لباس و کوچک شدن آن اتفاقی است که کم و بیش تمام افراد با آن آشنا هستند و ممکن است، یکی دوتا از لباس هایشان را به خاطر همین مسئله ازدست داده باشند. حال تصور کنید که ما از پدیده ی آب رفتن لباس استفاده کنیم و لباسهای بزرگ تر را اندازه ی خودمان کنیم. این اتفاق بسیار آسان و ممکن است و کافی است با توجه به دستور العمل های ذکرشده در این مقاله، انجام شود.
یکی از مهم ترین آیتم هایی که باعث آب رفتن و کوچک تر شدن لباس ها میشود، گرما است. پارچه های مختلف نسبت به گرما واکنش های مختلفی نشان می دهند. برخی از پارچه ها در اثر تماس با آب گرم بلافاصله جمع می شوند، اما برخی دیگر در برابر آب گرم مقاوم تر هستند و به راحتی دچار تغییر در ابعاد و اندازه نمی شوند.
پارچههای الیاف طبیعی
هرچه الیاف طبیعی پارچه ی شما بیشتر باشد، زود تر و آسان تر آب رفته و کوچک تر می شود. به همین دلیل پارچه هایی همچون کتان، لینن و ساتن به عنوان حساس ترین پارچه ها در برابر آب گرم شناخته می شوند و به راحتی می توان آن ها را کوچک تر کرد. اگر لباستان از جنس این پارچه ها است به آسانی می توانید، آن را کوچک تر کرده و دوباره مورد استفاده قرار دهید.
پارچههای الیاف مصنوعی
پارچه هایی همچون نایلون و پلی استر که از الیاف مصنوعی تهیه شده اند، در برابر حرارت مقاوم تر هستند و به همین دلیل کوچک تر کردن آن ها کاری سخت و دشوار است. البته می گوییم سخت و دشوار و این، به این معنی نیست که غیر ممکن است. پس ابتدا توصیه می کنیم جنس پارچه را به درستی تشخیص دهید تا در انتخاب روش درست برای کوچک کردن لباس، دچار اشتباه نشوید و به لباستان آسیب وارد نکنید. سپس می توانید قدم به قدم پیش رفته و لباستان را قالب تنتان کنید.
سایزتو از اول درست انتخاب کنی بهتره!
پیراهن مردانه زرد کد 5105
پیراهن پشمی مردانه کد 5262
- جنس پارچه : پشمی
- مدل پارچه : تایلندی
- برش : اسلیم فیت
- درصد الیاف : 80% پشم و 20% پلی استر
- مدل : چهارخانه
- مدل آستین : آستین بلند
- جیب : جیب ندارد
- سایز : M, L, XL, XXL
پیراهن مردانه رنگ زرد کد 5221
- جنس پارچه : دوشین اندونزی
- مدل پارچه : ضد چروک
- برش : اسلیم فیت
- درصد الیاف : 45 درصد الیاف طبیعی و 55 درصد ترویرا
- رنگ : زرد
- مدل آستین : آستین بلند
- جیب : جیب ندارد
- سایز : S, M, L, XL, XXL
پیراهن مردانه رنگ صورتی کد 5216
- جنس پارچه : دوشین اندونزی
- مدل پارچه : ضد چروک
- برش : اسلیم فیت
- درصد الیاف : 45 درصد الیاف طبیعی و 55 درصد ترویرا
- رنگ : صورتی
- مدل آستین : آستین بلند
- جیب : جیب ندارد
- سایز : S, M, L, XL, XXL
پیراهن پشمی مردانه کد 5122
پیراهن مردانه راه راه جیب دار طوسی آبی کد 5247
- برند معتبر Missoni
- طرح راه راه
- جنس ترکیبی 65% نخ و 35% پلی استر - راحت و آسان نگهداری
- یقه کلاسیک و جیب سینه
- مناسب برای استفاده روزانه در محیط کار و مراسم نیمه رسمی
- دوام بالا و حفظ فرم اولیه با شستشوهای مکرر
پیراهن مردانه راه راه جیب دار سرمه ای کد 5246
- برند معتبر Missoni
- طرح راه راه
- جنس ترکیبی 65% نخ و 35% پلی استر - راحت و آسان نگهداری
- یقه کلاسیک و جیب سینه
- مناسب برای استفاده روزانه در محیط کار و مراسم نیمه رسمی
- دوام بالا و حفظ فرم اولیه با شستشوهای مکرر
پیراهن مردانه طوسی آبی کد 5151
- جنس پارچه : فیلافیلا تایلند نخی
- مدل دوخت پارچه : ملانژ
- برش : اسلیم فیت
- درصد الیاف : 65% پنبه و 35% پلی استر
- رنگ : دودی
- مدل آستین : آستین بلند
- جیب : جیب ندارد
- سایز : M, L, XL, XXL
پیراهن مردانه رنگ بنفش کد 5214
- جنس پارچه : دوشین اندونزی
- مدل پارچه : ضد چروک
- برش : اسلیم فیت
- درصد الیاف : 45 درصد الیاف طبیعی و 55 درصد ترویرا
- رنگ : بنفش
- مدل آستین : آستین بلند
- جیب : جیب ندارد
- سایز : S, M, L, XL, XXL
پیراهن مردانه مشکی کد 5206
- مدل: ساده و بدون طرح
- برش: رکولار فیت
- جیب: جیب دار
- لایی: SMT
- درصد الیاف: 65درصد الیاف طبیعی و 35درصد ترویرا
- شست و شو: دستی و ماشینی
- نوع آستین: بلند
کوچک کردن لباس با آب داغ
استفاده از آب گرم برای کوچک کردن لباس ها، روشی ساده، آسان و بسیار سریع است. برای این کار شما فقط به یک ظرف برای خیس کردن لباس و مقدار کافی آب داغ احتیاج دارید. لباس را در درون ظرف مورد نظر قرار داده و آب را در حد نقطه ی جوش، گرم کنید. آب داغ را روی لباس بریزید، به طوری که تمام آن را پوشش دهد و لباس در درون آب غرق شود. کافی است ۵ دقیقه صبر کنید و بعد از آن لباس را از آب بیرون بکشید و برای خشک شدن آویزان کنید. این کار را چندین بار تکرار کنید تا مطمئن شوید که لباس به اندازه ی دلخواه شما رسیده است.
جنس پارچه در استفاده از این روش
پنبه: پنبه در مقایسه با پارچه های دیگر، به راحتی جمع می شود و همچنین گاهی اوقات رنگ را از بین می برد. بنابراین، مطمئن شوید که آنها را جداگانه نگه دارید، به خصوص اگر رنگ سفید در آن وجود دارد. شما می توانید این مدل پیراهن مردانه سفید را در فروشگاه ما پیدا کنید.
پلی استر: جمع شدن پلی استر نسبتاً مشکل است زیرا مانند پنبه به سرعت جمع نمی شود. با این حال، روش به همان صورت باقی می ماند. فقط ممکن است مجبور شوید این روند را چند بار تکرار کنید زیرا مدتی طول می کشد تا کوچک شود.
جین: جین ها خیلی بیشتر از پنبه برای جمع شدن زمان می برند. بنابراین، شلوار جین، ژاکت جین و غیره خود را رول کنید و آنها را داخل قابلمه آب در حال جوش بیندازید. قبل از اینکه حرارت را خاموش کنید، اجازه دهید لباس به مدت 20-30 دقیقه در آنجا بجوشد. بگذارید خنک شوند، آنها را فشار دهید و سپس آویزان کنید تا خشک شوند.
ابریشم: ابریشم فیبر پروتئینی است و به محض اینکه در معرض حرارت بالاتر به هر شکلی قرار می گیرد، منقبض می شود، به این معنی که زمان کمتری برای انقباض آن نیاز دارد. لباس را در آب جوش قرار دهید و بلافاصله حرارت را خاموش کنید. قبل از اینکه خشک شود بگذارید خنک شود.
کوچک کردن لباس در ماشین لباسشویی
با استفاده از ماشین لباسشویی هم می توانید، لباس هایتان را به راحتی کوچک تر کنید. البته این روش نکاتی هم دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرد. برای این کار باید برنامه ی لباسشویی را روی گرم ترین حالت آب قرار دهید و لباس مورد نظرتان را درون ماشین لباسشویی بگذارید.
در این حالت توجه کنید که دیگر لباس هایتان آسیب نبینند. همچنین یادتان باشد، لباس هایی که رنگ می دهند را در این حالت شستشو نکنید. روی هم رفته این هم روشی برای کوچک کردن لباس ها است و شما با استفاده از آن می توانید، عمدا کاری کنید که لباسها یتان آب روند و کوچک تر شوند.
تاثیر جنس پارچه در این روش
ابریشم: پارچه های ابریشمی اگر دائما در معرض حرارت زیاد قرار بگیرند به راحتی جمع می شوند و درخشش خود را از دست می دهند. بنابراین، در حین شستن آنها، از حرارت متوسط استفاده کنید. آنها می توانند به سرعت جمع شوند، بنابراین هنگام خشک کردن نیز از تنظیم حرارتی ظریف استفاده کنید. هنگام شستن لباس های ابریشمی از شوینده های حاوی کلر یا سفید کننده استفاده نکنید چرا که درخشندگی را از بین می برند.
جین: جین می تواند حرارت بالایی را تحمل کند، بنابراین می توانید از بالاترین تنظیمات استفاده کنید. حتی بهتر است اگر ماشین لباسشویی شما حالت جین داشته باشد. ممکن است مجبور شوید آن را چند بار تکرار کنید تا نتایج قابل مشاهده را ببینید.
پلی استر: لباس های پلی استر را نیز می توان روی بالاترین دما تنظیم کرد، اما ابتدا از کیفیت پارچه اطمینان حاصل کنید زیرا گرمای زیاد می تواند باعث شود که به سرعت فرسوده شوند.
پنبه: اگر لباس ظریفی است که می خواهید آن را کوچک کنید، ابتدا با دمای کمتری شروع کنید و سپس در صورت لزوم تکرار کنید یا دما را بالا ببرید.
کوچک کردن لباس ها با استفاده از سشوار
لباس هایی را که می خواهید جمع کنید در ماشین لباسشویی بیاندازید و آن را در تنظیمات آب گرم قرار دهید. برنامه را برای طولانی ترین چرخه تنظیم کنید سپس آنها را بیرون بیاورید و آنها را فشار دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سشوار خود را آماده کنید و آن را روی بالاترین درجه حرارت ممکن قرار دهید. لباس را روی یک سطح صاف یا میز اتو پهن کنید. هر بار روی یک قسمت تمرکز کنید و بگذارید خشک شود. این روش کمی وقت گیرتر از روش های دیگر است، اما به دلیل هوای گرم سشوار موثر است.
جمع بندی
حال که روش های مختلف کوچک کردن لباس را دیدیم بهتر است در این بین فراموش نکنیم که تمام این کارها ممکن است لباس ما را به سایز ایده آل نرسانند و یا در اثر بی احتیاطی، لباسمان بسیار کوچکتر از حد دلخواه نشود. بنابراین قبل از این که بخواهید لباستان آب برود و کوچک تر شود، خوب فکر کنید و با آگاهی و اطلاع قبلی، نسبت به این کار اقدام کنید تا درنهایت پشیمان نشوید.