پست ها

تاریخچه کراوات | هر آنچه لازم است از کراوات بدانید

تاریخچه کراوات

آیا تا به حال درباره تاریخچه کراوات کنجکاو شده اید؟ آیا فکر کرده اید که چرا مردان کراوات می زنند؟ آیا تا به حال از خود پرسیده اید که چگونه این سبک مورد علاقه به تکامل رسیده است؟ با این وجود کراوات صرفا یک وسیله تزئینی است که ما را گرم یا خشک نگه نمی دارد و مطمئنا چیزی به راحت بودن ما نیز اضافه نمی کند. اما بیشتر مردان سراسر جهان، عاشق پوشیدن کراوات هستند. اگر شما هم از علاقه مندان به این اکسسوری زیبا هستید می توانید از ست های کراوات ما در فروشگاه جامه سرا دیدن فرمایید. این مقاله به شما کمک می کند تا به درک کاملی از شناخت تاریخچه کراوات و سیر تکاملی کراوات برسید.

اما تاریخچه  کراوات مردانه از کجا و در چه زمانی شروع شد؟

با اینکه کراوات‌ ها به شکل امروزی از دهه ۱۹۲۰ میلادی پا به عرضه ظهور گذاشتند اما قدمت واقعی آن‌ها به قرن ۱۷ میلادی و جنگ‌ های سی ساله فرانسه باز می‌ گردد. لویی هشتم، در یکی از این جنگ‌ها، تعدادی سرباز اهل کرواسی را به خدمت گرفته بود. سربازهای کروات برخلاف دیگر سربازها، تکه پارچه‌ای را به گردن می‌ بستند که بخشی از یونیفرمشان به‌حساب می‌آمد. لویی هشتم از این تکه پارچه خوشش آمد و برای پاسداشت سربازهای کروات، نام آن را کراوات گذاشت.

بعد از آن و در اواخر قرن هفدهم، نوع راحت‌ تری از کراوات مردانه مورداستفاده قرار می‌گرفت که گشادتر بود و به‌ نوعی، دستمال‌ گردن به‌ حساب می‌آمد. این دستمال‌ گردن‌ ها، در حقیقت از دو پارچه تشکیل می‌ شدند که روی هم بسته می‌ شد. در قرن ۱۸ میلادی بود که کم‌کم واژه کراوات در اروپا به تای (Tie) تغییر کرد اما همان طور که می‌ دانید ما ایرانی‌ ها همچنان به این پارچه بلند که دور گردن بسته می شود، کراوات می گوییم.

 

از این مدل ها جا نمونی!

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 72133

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 72133 در طرح مربعی محو شده تولید شده است. این مدل را می توان در محیط های نیمه رسمی پوشید. رنگ های به کار رفته در این محصول، در تناژ رنگی آبی می باشند.
  • طرح مربعی
  • پارچه از جنس ابریشم و پلی استر
  • پارچه ایتالیایی
  • عرض کراوات 7 سانتی متر
  • قابل شست و شو
  • محصول کشور ترکیه

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 72127

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 72127 تولید شده با طرح نقطه دار می باشد. این محصول برای محیط ها و مجالس نیمه رسمی یک انتخاب جذاب می باشد. رنگ های به کار رفته در این ست، آجری و کرمی می باشند.
  • طرح نقطه ای
  • پارچه از جنس ابریشم و پلی استر
  • پارچه ایتالیایی
  • عرض کراوات 7 سانتی متر
  • قابل شست و شو
  • محصول کشور ترکیه

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 72105

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 72105 با طرح سنتی بته و جقه تولید شده است. این مدل برای افراد سنتی و کلاسیک پوش یک انتخاب هوشمندانه است. در تولید این محصول از رنگ های نقره ای و مشکی استفاده شده است.
  • طرح بته و جقه
  • پارچه از جنس ابریشم و پلی استر
  • پارچه ایتالیایی
  • عرض کراوات 7 سانتی متر
  • قابل شست و شو
  • محصول کشور ترکیه

کراوات و پوشت و دکمه سردست کد 7240

650,000 تومان
کراوات و پوشت و دکمه سردست کد 7240
رنگ مشکی و طرح نقطه ای سفید جنس استیل با آبکاری ممتاز قفل فنری مقاوم عرض : 7 سانتی متر لایی : SMT محصول کشور ترکیه ارائه همراه با بسته بندی مخصوص

کراوات و پوشت و دکمه سردست کد 7264

650,000 تومان
کراوات و پوشت و دکمه سردست کد 7264 با طرح پس زمینه مشکی و نقاط ریز سفید متراکم عرضه می شود که برای موقعیت های نیمه رسمی یک گزینه عالی است. جنس استیل با آبکاری ممتاز قفل فنری مقاوم عرض : 7 سانتی متر لایی : SMT محصول کشور ترکیه ارائه همراه با بسته بندی مخصوص

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7269

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7269 از طرح نقطه ای قرمز با زمینه مشکی استفاده می کند که می توان آن را یک طرح مدرن دانست. استفاده از این ست در میهمانی ها می تواند یک گزینه چشم نواز در استایل شما باشد. عرض : 7 سانتی متر لایی : SMT محصول کشور ترکیه ارائه همراه با بسته بندی مخصوص

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7231

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7231
رنگ قرمز و طرح راه راه صورتی عرض : 7 سانتی متر لایی : SMT محصول کشور ترکیه ارائه همراه با بسته بندی مخصوص

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7226

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7226
رنگ نارنجی و طرح چهارخانه زرد و خاکستری عرض : 7 سانتی متر لایی : SMT محصول کشور ترکیه ارائه همراه با بسته بندی مخصوص

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7298

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7298 می تواند نظر بسیاری ار سنتی پسندان را به خود جلب کند چرا که در رنگ مشکی و با طرح بته جقه طراحی شده است. عرض : 7 سانتی متر لایی : SMT محصول کشور ترکیه ارائه همراه با بسته بندی مخصوص

ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7227

680,000 تومان
ست کراوات و پوشت جعبه دار کد 7227
رنگ نیلی و طرح چهارخانه عرض : 7 سانتی متر لایی : SMT محصول کشور ترکیه ارائه همراه با بسته بندی مخصوص

سیر تکامل کراوات مدرن

کراوات های اولیه قرن هفدهم با کراوات های امروزی شباهت کمی دارند، اما در هر صورت آنها سبکی بودند که بیش از ۲۰۰ سال در سراسر اروپا محبوب باقی ماندند. امروزه مشخص گردیده است که تاریخچه کراوات تا قبل از دهه ۱۹۲۰ میلادی به صورت امروزی وجود نداشت، اما این وسیله تزئینی از آن زمان تاکنون دستخوش تغییرات زیادی (اما اغلب ظریف) شده است. از آنجاکه تغییرات زیادی در طراحی کراوات در طول قرن گذشته اتفاق افتاده است، بنابراین تغییرات هر دهه را به صورت جزئی بررسی خواهیم کرد:

بخوانید:  شلوار جین برای آقایان سایز بزرگ!!

تاریخچه کراوات در دهه 1900 میلادی

کراوات در دهه اول قرن بیستم میلادی از لوازم تزئینی و ضروری لباس مردان به حساب می آمد. رایج ترین کراوات ها از طریق دستمال گردنی هایی که کروات ها در اوایل قرن هفدهم میلادی با خود به فرانسه آورده بودند، تکامل پیدا کرد. با این حال نحوه گره زدن آنها متفاوت بود. دو دهه قبل، گره چهار در دست (Four in Hand) اختراع شد.

این گره در آن زمان تنها گره ای بود که برای کراوات ها استفاده می شد. در حالیکه از آن زمان گره های کراوات دیگری نیز اختراع شده است، اما گره چهار در دست هنوز یکی از محبوب ترین گره های کراوات امروزی باقی مانده است. دو سبک دیگر کراوات در آن زمان، یعنی گره های پاپیونی (برای لباس سفید داماد و عروس مورد استفاده قرار می گرفتند) و همچنین دستمال گردنی ها (برای لباس های رسمی روز در انگلستان ضروری بودند) رایج بودند.

تاریخچه کراوات در دهه 1910 میلادی

در دهه دوم قرن بیستم میلادی، سیر نزولی استفاده از کراوات های رسمی و دستمال گردنی ها مشاهده شد، زیرا فروشندگان و طراحان مد لباس مردانه بیشتر به راحتی، كارآیی و مناسب بودن پوشاک مردان سوق پیدا کردند. هر چه به پایان این دهه نزدیک تر می شویم، کراوات ها به کراوات هایی که امروزه آنها را می شناسیم، شباهت بیشتری پیدا می کنند.

سال ۱۹۲۰-۱۹۲۹ میلادی

تاریخچه کراوات در دهه 1920 میلادی

دهه 1920 میلادی برای کراوات مردانه دهه مهمی به شمار می رود. یک سازنده نیویورکی کراوات به نام جسی لانگسدورف (Jessie Langsdorf)، روش جدیدی برای برش زدن پارچه در هنگام ساخت کراوات اختراع کرد. این روش اجازه می داد تا کراوات بعد از هر بار پوشیدن دوباره به شکل اولیه خودش برگردد. این اختراع باعث ایجاد بسیاری از گره های جدید برای کراوات شد. همانطور که پاپیون ها برای مهمانی های رسمی شبانه مرسوم گردیدند، کراوات ها نیز به انتخاب اصلی برای مردان تبدیل شدند. علاوه بر این، کراوات های راه راه و متعلق به افسران نظامی بریتانیا برای اولین بار پدیدار شدند.

سال ۱۹۳۰-۱۹۳۹ میلادی

تاریخچه کراوات در دهه 1930 میلادی

در طول جنبش هنر دکو (Art Deco) در دهه 1930 میلادی، کراوات ها متنوع تر شدند و اغلب الگوها و نقوش جسورانه هنر دکو را به نمایش می گذاشتند. مردان نیز کراوات های خود را کمی کوتاه تر و معمولاً با گره ویندسور (Windsor knot) می بستند. این گره توسط دوک ویندسور در آن زمان اختراع شده بود.

سال ۱۹۳۰-۱۹۳۹ میلادی

تاریخچه کراوات در دهه 1940 میلادی

در اوایل دهه 1940 میلادی، هیچ تغییر بزرگی در دنیای کراوات مردان ارائه نشد. احتمالاً جنگ جهانی دوم باعث شد تا مردم به چیزهای مهمتری به غیر از لباس و مد توجه داشته باشند. اما هنگامیکه جنگ جهانی دوم در سال 1945 میلادی به پایان رسید، حس آزادی در طراحی و مد خود را نشان داد. از رنگ های بیشتری برای تولید کراوات استفاده گردید و الگوها برجسته تر شدند. یك خرده فروش به نام فروشگاه زنجیره ای پیراهن گروور (Grover Chain Shirt Shop)، حتی مجموعه ای از کراوات و تعداد اندکی از زنان ملبس را به نمایش گذاشت.

تاریخچه کراوات در دهه 1950 میلادی

وقتی صحبت از کراوات به میان می آید، دهه ۵۰ میلادی به خاطر ظهور کراوات های باریک در ذهن ها برجسته می شود. این نوع کراوات ها برای کامل شدن با لباس های متناسب و درخور آن زمان طراحی گردیده بودند. علاوه بر این، آزمایش با پارچه های مختلف توسط سازندگان کراوات در این دهه آغاز شد.

سال ۱۹۶۰-۱۹۶۹ میلادی

تاریخچه کراوات در دهه 1960 میلادی

کراوات ها در دهه 50 میلادی باریک شدند، اما در دهه 1960 میلادی اوضاع کاملا برعکس گردید و برخی از پهن ترین کراوات ها عرضه شدند. در این دهه، کراوات به پهنای 6 اینچ غیر معمول نبود و نوعی سبک به شمار می رفت که کراوات کیپر (Kipper Tie) نام گرفته بود.

تاریخچه کراوات در دهه 1970 میلادی

جنبش دیسکو در دهه ۱۹۷۰ میلادی، کراوات کیپر فوق العاده پهن را مورد پذیرش قرار داد. البته کراوات بولو (کراوات آکا وسترن) در سال ۱۹۷۱ به لباس رسمی ایالت آریزونا تبدیل شد.

سال ۱۹۸۰-۱۹۸۹ میلادی

تاریخچه کراوات در دهه 1980 میلادی

دهه ۱۹۸۰ میلادی مطمئناً به خاطر مد عالی شناخته نمی شود. سازندگان کراوات به جای اینکه سبک خاصی را در پیش بگیرند، در این دوره سبک های متنوع شال یا دستمال گردنی را به وجود آوردند. کراوات های کیپر فوق العاده پهن هنوز هم همراه با کراوات های باریک که اغلب از چرم ساخته می شدند، وجود داشتند.

تاریخچه کراوات در دهه 1990 میلادی

تا سال 1990، سبک Faux Pas دهه 80 میلادی کم کم از بین رفت. کراوات ها با عرض کمی یکنواخت تر (75/3 تا 4 اینچ) شکل گرفتند. محبوب ترین آنها الگوهای گلدار برجسته و کشمیری بودند. سبک این الگوها اخیراً به عنوان چاپ رایج در کراوات های مدرن امروزی دوباره ظاهر گردیده اند.

تاریخچه کراوات در دهه 2000 میلادی

کراوات ها در مقایسه با دهه قبل، کمی نازک تر و در حدود ۳.۵ تا ۳.۷۵ اینچ شدند. طراحان اروپایی عرض را کوتاه تر کردند و در نهایت کراوات باریک به عنوان یک وسیله تزئینی شیک و محبوب دوباره ظاهر گردید.

کراوات برای داماد

سال 2010 – تا به امروز

امروزه کراوات ها در عرض ها، برش ها، پارچه ها و الگوهای مختلفی موجود هستند. همه انتخاب ها به انسان مدرن اجازه می دهند تا سبک شخصی خودش را نشان دهد. عرض استاندارد برای کراوات ها هنوز در محدوده ۲۵/۳ تا ۵/۳ اینچ است، اما برای پر کردن این فاصله تا کراوات باریک (۵/۱ تا ۵/۲ اینچ)، بسیاری از طراحان اکنون نوعی کراوات های باریک را ارائه می دهند که عرض آنها ۷۵/۲ تا ۳ اینچ است.

علاوه بر عرض، پارچه ها، بافت ها و الگوهای منحصر به فردی نیز پدیدار شده اند. کراوات های کشباف در سال ۲۰۱۱ محبوب گردیده اند و سال ۲۰۱۲ شاهد افزایش استفاده از کراوات های کشمیری و گلدار برجسته بوده است. این مسئله در طول سال ۲۰۱۳ نیز ادامه داشت. از سال ۲۰۱۳ تا به امروز نیز تغییر بزرگی در کلیت کراوات ها داده نشده و صرفا تغییرات جزیی و در مدل های آن انجام شده است.

جمع بندی

بهتر است وقتی از چیزی استفاده می کنیم درباره تاریخچه آن و جزییات آن مطالعه داشته باشیم. حال که کراوات بخش جدایی ناپذیری از استایل کلاسیک مردانه شده است و استفاده ای همه گیر دارد، بهتر است که همه ما راجع به آن اطلاعات داشته باشیم. در این مقاله سعی شد تاریخچه کراوات را برایتان شرح کامل دهیم. امیدواریم که برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *